Pernille er en av flere fra Lofoten som er tatt ut til kretssamling: – Jeg gleder meg!

– Veldig, veldig artig! åpner IL Blest-jenta Pernille Jørgensen (13).

Av Eirik Eidissen (publisert med tillatelse fra Lofotposten)

– Jeg gleder meg til helga, en flott utfordring, fortsetter hun fra setet på ergometersykkelen i Blesthallen. –

Jeg fikk meg en liten trøkk på håndballbanen sist helg. Derfor står jeg over treninga i dag og trener alternativt for å være klar for Fauske til helga, forklarer hun.

Sammensatt lag

Pernille er tatt ut i Hålogaland-troppen -05 jenter som sammen med Nordland -05 jenter danner en spillertropp som skal trene og møte et lokalt lag i kamp i SKS Arena på Fauske kommende helg.

Ni spillere fra hver av de to fotballkretsene danner spillertroppen. Lofoten er representert med trioen Pernille Jørgensen (stopper/midtbane), Edda Kaspersen (midtbane), Kabelvåg IL, og Marie Soleng (spiss), Leknes FK.

– Jeg trives best i den sentrale midtbanerollen. I den rollen får jeg være både defensiv og offensiv, melder Pernille som også vet veien til motstandernes nettmasker.

Lagt merke til

Pernille ble lagt merke til da hun sammen med de andre Blest J14-jentene gikk gjennom serien sesongen 2018 uten tap. Først i KM-sluttspillet kom tapene.

Pernille ble også lagt merke til på Hålogaland Fotballkrets sin kretslagssamling J14 senhøstes i fjor – så mye at hun nå er en av ni utvalgte som får dra til Fauske.

– Nå håper jeg å bli sett også på Fauske, jeg skal i hvert fall gjøre mitt aller beste, bedyrer innsatsbunten fra Borge.

Pernille spiller også håndball for IL Blest, og tidligere drev hun med turn og litt ski.

20 år siden

– Det må være rundt 20 år siden sist IL Blest hadde en jente på kretslaget i fotball. Den siste før Pernille som jeg i farten kan huske, er Vibeke Angelsen, åpner Blest J14-trener Trond Justad.

– Veldig artig og fortjent at Pernille er tatt ut til samlingen på Fauske. Hun er et fotballtalent som har veldig mye – teknikk, finter, gode avslutninger, kan avgjøre en kamp alene, god en mot en, for å nevne noe. Hun er treningsvillig, egentrening er slett ikke et fremmedord for henne, fortsetter Trond Justad.

Seks til

Ytterligere seks aldersbestemte spillere fra Lofoten er tatt ut til helgens kretssamling på Fauske.

Det dreier seg om 05-modellen Sondre Urås Edvartsen (spiss), Leknes FK, og 04/03-modellene Vilde Amalie Nilsen (kant/spiss), Kabelvåg IL, Agnethe Finstad (back), Leknes FK, Sigurd Ekrem (midtbane), FK Lofoten, Jabarti Asad (back), Leknes FK, og Theodor Johnsen (stopper), FK Lofoten.

Våre sponsorer

Sidene er beskyttet av kopirett – IL BLEST © 2018