Skip to main content

"Tatt på senga, ja"

18. mai 2019

Da økonomiansvarlig i Blest IL ble bedt om å komme til hallen, trodde han det handlet om penger.

 

Men ble skikkelig tatt på senga. I stedet for «å be om penger», ventet klubbkollega Lill-Sonja Eilertsen sammen med en par håndfull spillere og en blomsterbukett. Det siste et tegn på at 48-åringen fra Vestvågøy i Lofoten er Håndballregion Nord sitt Månedens Forbilde i mai.

- Jeg ble litt overrasket, ja. Vet ikke helt hva jeg skal si. Selvsagt er det artig, og gjør meg ydmyk, både fordi jeg ble nominert og også utpekt til et forbilde. Men det er mange i klubben vår som gjør en stor jobb og for å få hjulene til å gå rundt, understreker Roger og på den måten gjerne deler på honnøren.

 

mai forbildet roger jensen

 

Selvsagt er håndballen i idrettslaget et realt lagarbeid også utenfor spillebanen. Likevel er det ingen som helst tvil om at forbildet vårt fortjener utmerkelsen. Les bare noe hva Lill-Sonja Eilertsen skrev i sin anbefaling til oss om å utpeke Roger til et Region Nord-forbilde:

- Han Roger er alltid positiv. Uansett hva det måtte være, smått eller stort, Roger er klar til å ta et tak. 

Typisk var det da tydeligvis at da vi bare en halvtimes tid etter at utmerkelsen var avslørt og blomster overrakt, da var Roger i full gang med å samle tomflasker; kroner inn i klubbkassen.

Og Lill-Sonja skryter videre:

- Roger har en utømmelig energi. Han sier aldri nei når det er en dugnadsjobb som skal gjøres; han bidrar til å skaffe inntekter til driften av klubben, påser at søknader sendes, bestiller reiser og har steinkontroll på økonomien.

Det siste er ikke det minste rart. Roger er tross alt leder for skatteetatens virksomhet i kommunen.

Roger Jensen er ikke en mann av mange og store ord. Til gjengjeld er han en veldig raus person og har en god latter, som høres. Dugnadsjobben han har nedlagt i klubben er imponerende stor og har strakt seg over mange år. Men hva er motivasjonen, drivkraften?

- I bunn ligger at jeg synes det er artig. I en liten kommune som vår (drøyt 11 000 innbyggere red.anm.) må man være klar til å ta et tak, rett og slett være med for at noe skal skje; for at ungene vår skal ha et tilbud. 

- Til tider kan det selvsagt være litt hektisk, litt slitsomt å rekke over alt. Men det er så mange positive folk i klubben og så mange flotte unger og ungdommer, og alt dette gir meg energi.

 - Er du «energisk» også på tribunen når Blest spiller kamp?

- Nei, jeg er nok mer det motsatte. Vi har faktisk fått beskjed av spillerne at vi gjerne kan la høre fra oss i større grad enn vi gjør nå, smiler forbildet vårt.

- Da jeg intervjuet deg for et halvår siden om klubbens ganske så nye hall, Blesthallen ferdig mot slutten av 2017, da sa du at hallen allerede var blitt noe mer enn en «vanlig» idrettshall, også et sosialt samlingspunkt. Er det fortsatt slik?

- Absolutt! For oss har det å ha vår egen hall bidratt til å øke aktiviteten. Men hallen blir booket til møtevirksomhet i andre foreninger, treningssenteret er godt besøkt, og vi registrerer økende utleie. Hallen er rett og slett blitt kulturhuset vårt.

- Du er stadig på farten for Blest IL. Hva gjør du når du skal slappe ordentlig av, hvis du gjør det, da...?

- Jeg har ikke noe imot å sitte og se en god film eller en fotballkamp, aller helst se at Leeds gruser én eller annen motstander, sier Roger Jensen. 
Om det gamle storlaget klarer å spille seg til en plass i det beste selskapet igjen, er det ingen grunn til engstelse for at mer tv-titting vil gå på bekostning av dugnadsjobbingen for klubben. Forbilder er ikke slik. Roger Jensen slett ikke.

Saken er sakset fra: https://www.handball.no